Singkirkan Kolestrol Jahat. Miliki Jantung Yang Sihat

jantung

Masalah kolestrol tinggi di Malaysia memang sudah tidak asing lagi. Tidak kiralah lelaki, perempuan, tua, muda, miskin, kaya semua berisiko tinggi untuk mendapat masalah kolestrol tinggi. Punca utama kolestrol tinggi ini tidak lain dan tidak bukan adalah dari cara pemakanan yang tidak seimbang. Di Malaysia, amalan pemakan kita memang sering terdedah kepada maslah kolestrol ini.

Tanda tanda kolesterol tinggi dapat kita lebih awal sebenarnya. Akan tetapi dek kerana kesedaran yang kurang, kita tidak sedar yang sebenarnya kita sedang mengalami masalah kolestrol tinggi. Kecuali apabila melakukan pemeriksaan di klinik atau hospital ataupun lebih malang lagi bila hanya diketahui setelah ia menjadi semakin aprah.

Kolesterol tinggi adalah faktor utama masalah sakit jantung koronari dan penyebab serangan jantung. Pembentukan kolesterol adalah sebahagian daripada proses yang menyempitkan arteri, yang disebut aterosklerosis, di mana plak membentuk dan menyebabkan sekatan aliran darah.

Anda mungkin mengalami masalah kolestrol tinggi dalam badan jika ada tanda-tanda ini :

  • Hujung telapak tangan kemerah-merahan
  • Tengkuk terasa berat
  • Betis terasa berat dan kejang
  • Sering terkena migrain
  • Tangan dan kaki selalu kebas atau terkena semut-semut
  • Pandangan selalu berpinar
kolestrol tinggi

Kalau sudah menghidap masalah kolestrol tinggi dalam badan, tidak ada ubat yang mampu menyembuhkannya melainkan anda mengwal kolestrol dalam badan. Tidak lain dan tidak bukan adalah dengan mengawal cara pemakanan anda. Elakkan makanan-makanan berkolestrol tinggi dari makanan berunsurkan haiwan, daging, dan keju, Lemak tepu – terdapat dalam beberapa daging, produk tenusu, coklat, barang bakar, makanan yang digoreng, dan diproses, dan juga Lemak Trans – terdapat dalam beberapa makanan yang digoreng dan diproses.

Ubatan herba atau petua orang-orang juga sering digunakan untuk mengawal kadar kolestrol dalam badan dari mennjadi semakin tinggi.

Di Korea dan China, bawang putih merupakan satu-satunya ubatan semulajadi yang diamalkan untuk mengawal kolestrol dalam badan. Orang-orang tua di sana memang mengamalkan makan bawang putih mentah setiap hari. Untuk makluman anda, bawang putih hanya berkhasiat di makan mentah sahaja. Bukan dimasak di dalam makanan. Nutrisi hilang.Bayangkan makan bawang putih mentah? Memang tak mampulah!

Perubatan moden juga mengakui nutrien yang terkandung dalam bawang putih sangat kaya nutrisinya. Bawang putih kini dijadikan antara ubatan untuk mengawal kolestrol. Akan tetapi ia terlalu mahal.

Kini, ada solusi untuk anda yang menghadapi masalah ini. Garlix Juzz merupakan jus bawang putih yang digabungkan dengan khasiat pegaga dan bermacam-macam lagi bahan semulajadi yang baik untuk kesihatan. Garlix Juzz sudah terbukti berkesan dalam menurunkan kolestrol dalam badan anda. Anda kini boleh mengamalkan Garlix juzz setiap hari tanpa perlu risau tentang rasa dan baunya. Ini kerana jus bawang putih Garlix Juzz ini rasanya sangat sedap kerana dicampur dengan bawang putih, pati delima, pati lemon, pegaga, cuka epal dan madu. Hanya 1 sudu di waktu pagi dan 1 sudu di waktu malam sebelum tidur.
jus bawang putih
kolestrol tinggi
masalah jantung
pening-pening
kaki kebas kebas
turunkan kolestrol jahat
mata berpinar
cara kurangkan kolestrol
KENCING MANIS

Kini, ada solusi untuk anda yang menghadapi masalah ini. Garlix Juzz merupakan jus bawang putih yang digabungkan dengan khasiat pegaga dan bermacam-macam lagi bahan semulajadi yang baik untuk kesihatan.

Garlix Juzz sudah terbukti berkesan dalam menurunkan kolestrol dalam badan anda. Anda kini boleh mengamalkan Garlix juzz setiap hari tanpa perlu risau tentang rasa dan baunya. Ini kerana jus bawang putih Garlix Juzz ini rasanya sangat sedap kerana dicampur dengan bawang putih, pati delima, pati lemon, pegaga, cuka epal dan madu. Hanya 1 sudu di waktu pagi dan 1 sudu di waktu malam sebelum tidur.

Mereka yang mengalami tanda kolestrol tinggi adalah terutamanya golongan perokok dan vapers digalakkan untuk mengamalkan jus ini untuk mengelakkan masalah yang lebih serius lagi. 

Dapatkan Garlix Juzz harini dan selesaikan masalah kolestrol anda

Saya Nak! Online Store merupakan antara pengedar utama produk ini. Kami diberi kebenaran untuk tawarkan harga istimewa untuk semua rakan pelanggan kami. Dapatkan sekarang jika anda ingin selesaikan masalah kolestrol anda. Jangan sampai terlambat! Hadiahkan pada orang yang tersayang dan hidup lebih sihat dan cergas.

Sale!
NEW

Health & Beauty Supplements

Garlix Juzz

RM90.00RM150.00

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Home
Shop
0
Cart
whatsapp
Open chat
Nak order guna whatsapp?