GARLIX JUZZ – BEBASKAN KOLESTROL DENGAN JUS BOTANI BAWANG PUTIH & PEGAGA

garlix juzz

Garlix Juzz, dengar nama garlix je semua mesti dah dapat agak mesti garlic (bawang putih) kan? dan apa yang special sangat bawang putih sampaikan nak kena buat jus? Apa khasiatnya bawang putih & pegaga dalam garlix juzz ni. Adakah sekadar untuk bagi lain dari yang lain atau ada kesan yang baik untuk kesihatan? So untuk review harini, kita serius sikit. Sebab garlix juzz ni kami rasa memang semua orang yang umur 20 tahun patut cuba dan amalkan. Kenapa? Jom kita cerita.

Singkir Kolestrol Jahat (LDL)

Umum mengetahui, terlalu banyak khasiat bawang putih. Bawang putih kaya dengan nutrien yang sangat banyak dan sangat bermanfaat untuk kesihatan manusia. Antara yang terkenal bila kita sebut pasal bawang putih dan kesihatan ini, adalah bawang putih baik dalam menurunkan kolestrol jahat LDL ( kolestrol jahat/ bad cholestrol) dalam badan, menurunkan kadar gula dalam badan, menstabilkan tekanan darah, menipiskan platlet darah, membantu pernafasan, dan lain-lain lagi. Khasiat ini bukan sekadar cerita atau mitos nenek moyang sahaja. Ia telah dibuktikan oleh sains moden.

Dibuktikan dengan kajian sainstifik

Beberapa kajian telah dibuat untuk membuktikan kesan pengambilan bawang putih terhadap kesihatan manusia. Antaranya journal yang telah diterbitkan oleh Canadian Journal of Cardiology dan U.S National Library of Medicine National Institutes of Health. Mereka telah membuktikan Bawang putih atau Garlic mampu menyingkirkan kolestrol jahat dengan cepat dan berkesan. Ini kerana, menurut kajian yang dijalankan, kolestrol jahat LDL berjaya disingkir dalam masa singkat akan tetapi, kolestrol baik seperti HDL kekal tidak terusik. Ini menunjukkan satu pencapaian yang bagus kerana tubuh badan kita masih memerlukan kolestrol HDL tetapi kita perlu turunkan kadar kolestrol LDL dalam badan.

garlix juzz bawang putih kolestrol darah tinggi kencing manis

Garlic atau bawang putih ini memang dah sinonim di seluruh dunia termasuk Malaysia sendiri sebagai bahan untuk masakan, tak sah la masak tu kalau tak ada bawang putih. Mesti kena ada. Sebagai penambah rasa dan aroma. Akan tetapi bawang putih yang kita nak bincangkan sekarang ini adalah bawang putih mentah, bukan yang dimasak. Ini kerana kajian membuktikan khasiat yang ada dalam bawang putih akan terhapus apabila di masak bersama bahan-bahan yang lain. Makna kata, bawang putih dalam makanan tu adalah sebagai bahan makan sahaja. Nutrien yang ada tidak sepenuhnya beri kesan untuk kesihatan. Ini lah masalah sekarang. Kita tidak ada masalah dengan bawang putih dalam makanan, tapi kalau kena makan mentah, uihhh meninggall!

Garlix Juzz – Rasa Sedap, Badan Mantap!

Solusi inilah yang ingin kami perkenalkan kepada anda semua. Iaitu Garlix Juzz. Jus botani delima dengan bawang putih dan pegaga. Garlix juzz bukan sahaja ada bawang putih, malah ada macam-macam lagi khasiat botani seperti pegaga, pati delima, pati lemon, kurma, madu, cuka epal, dan goji berry. Rasanya sedap. Serius memang sedap, anda memang mudah nak amalkan hari-hari. Rasanya tidak terlalu manis sebab ia menggunakan stevia. Memang jus botani yang lengkap lah garlix juzz ni.

Kolestrol, Darah Tinggi, Kencing Manis, Asthma

Mereka yang ada kolestrol tinggi, darah tinggi, dan kencing manis, asthma sangat disyorkan untuk amalkan jus ini. Kalau ikutkan feedback dari pengguna sedia ada, memang kesan yang dapat dilihat hanya dalam beberapa hari sahaja. Anda boleh terus lihat testimoni garlix juzz di youtube garlix juzz atau di website garlix juzz.

Dapatkan garlix juzz anda sekarang sementara masih dalam harga promosi. Jika anda berminat untuk menjadi ejen atau pengedar, anda boleh terus daftar ejen di website www.garlixjuzz.my. Ambil stok dan terus niaga. Pihak Garlix Juzz Malaysia juga sediakan bahan marketing seperti gambar, video untuk memudahkan kerja jualan anda. Mereka juga akan support niaga anda dengan iklan semua pengedar-pengedar di laman web dan iklan-iklan mereka.

Dapatkan Garlix Juzz anda di Sayanak.Com sekarang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat
Nak order guna whatsapp?